mail
facebook
instagram
twitter

2022 Hoşça Kal

Paylaş

Bütün bir yaşam ayrışmalar ve kavuşmalar üzerine; vedalar, yeni başlangıçlar ve yeniden başlamalar… Farklı olana, bilinmeyene doğru bir gidiş, yeni bir deneyim süreci. 2022’yi uğurlama vakti geliyor. Hayatın ayrışmalar ve kavuşmalar üzerine kurduğu bu örüntüde, yıllara da, yaşanan zamana da hem veda ve hem de yeniye kucak açma var.

Vedalar bazen zor olabiliyor. Bazen de o vedayı, yas kısmını kısa tutup başlangıçlar için hazırlıklara başlıyoruz. Heidegger’e göre; “canlılığın sırrı hayatlarımıza sahip çıkmaktan geçer”. 2023’e girmeden önce hayatımızın son bir yılına sahip çıkalım ve onu mikroskopla inceleyelim. Yeni yıla hoş geldin hazırlıkları yapmadan bir duralım, en azından yavaşlayalım. 2022’ye nasıl veda etmek istersiniz, ne söylemek istersiniz? Soluklanıp, anılarınıza, 2022’deki “ben” e bakmaya ne dersiniz?

 

2022’ye girmeden önce hangi duygular, planlar vardı size eşlik eden? Kendinize nelerin daha farklı olması, nelerin daha fazla değişmesi, nelerin daha iyi olması gerektiğini söylediniz? Kimileri için uzayıp giden o “dahalar” listesinde başka “daha” neler vardı? Bu listedeki maddelerden hangileri gerçekleşti, gerçekleşmeyenlere ne oldu? Geride bırakacağımız yılın duygusal muhasebesini yapıp, tüm hissettiklerinize usulca yer açıp şefkatle kucaklayın. Bu şefkatli kucaklamanın ardından gelen kabul ile 2022’den ayrılmak, yıla veda ederken yapabileceğiniz en kıymetli şeylerden biri olacaktır.

 

Sizin için geride bıraktığınız yılda enler, iyikiler, karşınıza çıkan yenilikler, sizi şaşırtan şeyler, teşekkürler, farkına vardıklarınız, yeni adımlar attığınız durumlar nelerdi? Tüm bunları düşünüp, anılarınızı zihninizdeki anı defterine yazabilir ya da resmedebilirsiniz.

 

Gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştiremediğimiz her şeye rağmen teşekkürler 2022, geçtiğim yılda “beni” deneyimlemek keyifliydi. 2022 Hoşça kal…

 

Psikolog Ece Caferoğlu

Paylaş
Yorum Yok

Yorum Bırak

Yorum
Ad
E-posta
Website